Monitodellisuuspeli Antroposeeni (2014-17)

Monitodellisuuspeli Antroposeeni oli Helsingin keskustan alueella tapahtuva paikkasidonnainen mobiilipeli. Pelin tavoitteena oli löytää Helsinkiin kesällä 2014 mystisesti kadonneen Keiko Kinositan jälkeensä jättämät muistiinpanot ja tuokiokuvat. Keiko oli ennen katoamistaan kerännyt tarinoita aaveista ja oudoista tapahtumista. Peli vei kokijansa helsinkiläisten aavetarinoiden tapahtumapaikoille – ja onnistuessaan keräämään kaikki tarinat, myös suorittamaan Keikon valmisteleman rituaalin jolla ulottuvuuksien väliset portit aukenisivat…

Video: kooste monitodellisuuspeli Antroposeenin videoista

Pelin tekeminen alkoi ideatasolla jo vuonna 2013. Varsinainen tekeminen käynnistyi kuitenkin vasta keväällä 2014. Pelikehitys jatkui useassa vaiheessa yli kolmen vuoden ajan ja lopulta peli julkaistiin iOS-laitteille kesällä 2017.  Ikävä kyllä peli ei ole enää ladattavissa, mutta jonkinlaisen rekonstruktion valmistaminen on suunnitteilla.

Projekti oli moneen suuntaan kurottava: siihen sisältyi sekä pelisuunnittelua, ohjelmistokehitystä että AV-tuotantoa kaikkine vaiheineen.

 

Galleria: kuvia monitodellisuuspeli Antroposeenin eri työvaiheista

Antroposeeni Facebookissa