Wunderkammer (Villa Roosa, 2017)

 

Lisättyä todellisuutta hyödyntävä tilateos. Augmented reality installation art.

Villa Roosa, Orimattila 17.6. – 13.8.2017

Wunderkammer-teoksen tekivät: Jyrki Pylväs (tila, videot, ohjelmointi), Yuko Takeda (esiintyjä), Aki Ala-Kokko (äänet ja musiikki), Tanja Bastamow (post production), Tuuli Ahonen (miniatyyrit).

————

                   ”Vaikka muistan tuosta iltapäivästä hämmästyttävällä tarkkuudella kaikenlaista, niin hänestä en voi edelleenkään palauttaa mieleeni muuta kuin katseensa. Hän katsoi jokaista asiaa, ihmistä, tavaraa, olentoa muutamia sekunteja ja siirsi huomionsa seuraavaan kohteeseen vasta kun oli nähnyt siitä kaiken, tarkasti ja kokonaan. Ei ole olemassa konetta, joka olisi olemassa vain katsoakseen asioita, mutta muistan ajatelleeni että jos sellainen kone jonain päivänä olisi todellisuutta, niin se tarkastelisi maailmaa juuri siten kuin tuo muuten niin elävässä ja yksityiskohtaisessa muistossani hahmottomaksi jäävä henkilö. Mutta siellä hän silti oli ja siellä hän edelleen on: katsomassa suoraan minuun. Tunnistamassa ja luokittelemassa minua, nimeämässä minua, tuomassa osaksi maailmaansa.”

– Katkelma P. Abendsenin novellista Kuolemanlaakson blues (Death Valley Blues). Ilmestynyt antologiassa Ääniä Amerikan alta – Uuden Maailman nykykirjailijoita (Voices From Below – Twelve Outsider Authors). Toimittaneet Chris Katz & Anne Howler, suomentanut Kalervo Sammas. Karma Kustannus, 1974.

Lisättyä todellisuutta Wunderkammer-teoksen vuoden 2017 versiosta. Saat sisällön näkyviin Arilyn-sovelluksella.